dan mi? shun mu?

ulkumica

ikisi de aşırı iyi hangisi hangisinden iyi bilemiyorum savaşçı olarak shun daha iyi ama bakugan avantajı dan'de olduğu ve animenin ana karakteri olduğu için dan 1. (kişisel favorim dan ama shun da harika bi karakter)

CanerYavuz

Spectra..

91.Forte.91

Şun.

Antipatik

Soru şu şekilde genişletilebilir: Dan vs Spectra vs Shun vs Masquerade Benim cevabım: Dan candır gerisi heycandır.

Rooty

Ciddi ciddi karşılaştıracaksak Dan'in bakuganı Drago sonraki sezonlarda herkesten güçlü. Buna mechalarda dahil olunca oyunda zaten strateji falan kalmadı o yüzden oyunun hala zeka ve strateji oyunu olduğu NV ve Klasik zamanlara bakalım. Karşılaştırmayı klasik seriden yapalım; Shun Baku Oyuncu Listesinde 1 numaralı oyuncu, Dan'le daha önce defalarca maç yaptığını ve yendiğini de biliyoruz. Dan sıralamada 117'de. Shun taktiklere ve stratejilere bağlı bir oyun stili izliyor. Dan'se vurdumduymaz biri ve oyunu eğlencesine oynuyor, hiçbir sezonda bu değişmedi. 13.bölümde Klasik Skyress (360G) ve Klasik Drago (400G) dövüşünde Skyress ve Shun kazandılar. Unutmayın Skyress daha güçsüz. Sonra Drago, Delta Drago(450G) olarak evrim geçirdi. Shun bundan sonra efsanevi Ventus askerini yendi ve Skyress, Ultimate Storm Skyress(450G) formuna evrimleşti. Ultimate Bakuganlar arasında gücü 500G altı kalan tek bakugan Skyress. Drago'nun Ultimate olmayan formu Skyress'in Ultimate formu ile aynı güce sahip. Savaştılar ve Shun bir füzyon yeteneği bile kullanmadı savaşta, açıkça kendini tuttu ve kaybetti. Drago Ultimate Dragonoid formuna evrimleşti. (550G) Bir bölüm sonra Dan sıralamadaki birinci oyuncu olan Masquerade'le karşılaştı. Serideki en güçlü bakugan ve oyuncu Hydranoid ve Mas'tir. Yapımcılarda bunu kabul eder. Çekinmeden savaşırlar ve Dan Masquerade'i yener. Bu noktada Dan en güçlü oyuncudur. Bu zamana kadar Hydranoid'i yenmiş tek bakugan Ultimate Drago olur. 2.sezonda Dan vurdumduymazlığı yüzünden Spectra'ya yenilip Drago'yu kaybediyor. Sonra egosundan ve gereksiz özgüveninden kurtulup Apollonir ile bir kez daha Spectra'ya karşı savaşıyor ve bu sefer Helios'u yeniyor. Gelgelelim Shun'a; Vestroia 15.bölümde Shun, Hydranoid kopyası olan Hades'le karşılaşır. Hades'in mekanik uzuvları ve yetenekleri sayesinde gücü ikiye katlanıyor ve orijinaline göre güç seviyesi 600G'ye çıkıyor. Ama Shun bu noktada artık ultimate bakuganına sahip değil, Ingram gibi Vestroia'da yaşayan sıradan bir bakuganı kurtarmış ve onunla savaşıyordu. Spectra, 18.bölümde "Üstünde deney yaptığımız diğer bakugan 6 elementin gücünü kaldıramamıştı" demişti. Drago mükemmel çekirdeğe sahip olmasa onunla kıyaslanabilir tek Bakugan Hydra yani. Shun hem bakuganı yüzünden hem de yetenek kartı bittiği için kaybediyor. Kısacası adil bir kıyaslama için Shun'un kendini tutmadan özgürce savaştığı, Storm Skyress vs Ultimate Dragonoid dövüşünü görmemiz gerekir. Ama hadi güzel bir şey diyeyim; Hydranoid, Skyress ve Drago, Helios ve Spectra'ya kaybettiler. Bu yüzden en güçlü oyuncu ve Bakugan Spectra Phantom ve Pyrus Viper Helios'tur. (Drago evrim sıçıp 3000G güce kavuşamadığı sürece..) Saygılar.

Antipatik

@Rooty, Her şey taktik ve zekayla ilgili değil. Dar bir bakış açın var. Güçlenmek ve evrim geçirmek de önemli.

Rooty

Sorulan soru hangi 'oyuncu' daha güçlü ise oyuncunun stratejik zekasıyla ne sergilediğine bakılır. Bir oyunu kazandıran, ne kadar güçlü olduğu değil oyundaki stratejindir. İlk sezonlarda fazlasıyla vurgulanıyordu bu. Ayrıca Bakugan'ın esinlenildiği Yu-Gi-Oh ve Pokemon'a bakarsan oyuncunun partnerleri güçsüz olmasına rağmen çoğu zaman stratejik zekalarıyla kazanırlar. Oyun animeleri böyledir. Dizileri de buna göre sınıflandırılır. Oyuncu iyi değilse o bakugan, kart veya pokemon işlevsizdir. Alice'in Hydra'yla kaybetmesini örnek gösterebilirim Bakugan'dan. Güçlü olan kazanır bakış açısı salakça. Futbolda daha hızlı koşan kazanır veya boksta yumruğu sert olan kazanır demek gibi bu. Hatta Satranç oynaman yeterli bunu anlamak için. Güya ben dar bakış açılıyım.

Hasan-YALÇIN

Güzel bir değerlindirmede bulunalım. 1. sezonda dan başlangıçta çok zayıftı ve kendini beğenmişti kuralları koymaktan sa gücümle lat ederim yetenekleri beni ilgilendirmez edasındaydı, shunn ise 4 rüzgar saldırısı vs vs sürekli taktik işliyordu ve syress i muhteşem kullanıyordu anime de dan in gelişimini gördğk ve sonunda en az shunn kadar iyi bir bakugan savaşçısı oldu ilk başlarda shunn ama sonlarda dan ki danın bakugan avantajı da vvar. ilk iintiba önemlidir, itibar sonadır sonda da dan öne geçti bu favori karakterimizin kim olduğunu değştirmez ama dan daha iyi . 2. sezonda aynı şekilde ilerledi önce dragoyu kaybetti akıllandı drago maxus oldu kurtarıldılar donanımlar vs vs gene dan kendini beğenmişti barın nın ilgisi onu şımarttı sonra kendini toparladı. ben ilk sezondaki zevki hiç bir yerde alamıyorum. şahsi düşüncem yeni vestroia'nın ilk bölümünde kartları sırayla atıyorlardı dedim bu efsane öldü daha sonradan izledim acaba komut kartları olucak mı oda olmadı... direk öldü demek tam doğru olmaz sonuçta dan ve masq ın son maçında da sürekli yetenek kartlarıyla üstünlük kuruldu ama orada darkus-pyrus bağlantısı kullanıldı güç öne geçti ama o ince çizgi olan taktik kaybolmadı... umarım kendimi anlatabilmişimdir neticede bu br bilim kurgu anime bizim hobimiz farklı fikirler olabilir kendi düşüncelerimi satırlara döktüm bununla alakalı sizlerlede beyin fırtınası yapmak isterim.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

5

4

2