TOTTMNT saçmalığı(SPOİLER)

SUUUI

Güzelim dizi muhteşem ilerlerken, 5. sezonda seriyi hikaye dizisine çevirdiler ve bu gerçekten de saçma, neden mi; bir bölümde kaplumbağalar mutajen patlamasıyla dağılmış ve baya yıllar geçmiş. Sorun şu ki; o hikaye 6 bölüm falan ve sonunu bağlamakla uğraşmamışlar bile. Bu diğerleri için de saçmalık yok değil. Kısacası hiç bir bölümü birbirine bağlı olmayan saçma sapan bir seriye döndürdüler.

AzeriFuat2009

aynen sana katiliyorum ama bununla bile bolumler 4 sezonun devami gibi ireldedi 5-6 bolumde shredderi geri getirmeye calisiyodular mesela o bolumler iyiydi bi bolumdede splinterin gecmisinden bahs ediliyordu yani bence bolumler iyiydi ama yinede ismi degismeseydi daha ii ola bilirdi

Masterlo

5. Sezon zaten tamamen non-canon, yani "What If?" serisi gibi denilebilir. Senin dediğin çöl bölümü de bir alternatif evren, Kraang galip gelseydi ne olurdu merakını gidermek için o bölümleri yayınladılar.

Clint38

Yanlış bilmiyorsam zaten bu seri, 6-7. sezonlarda bitecek şekilde tasarlanmıştır. Lakin sonra her ne olduysa 5. sezonda bitti ve erkenden bitirmek için bir şeyler uydurup 5. sezona tıkıştırmışlar.

IS000OOO

2003'ün son sezonları veya yeni çıkan TMNT yapımları varken bu sezon şaheser sayılır. 4. sezonun sonuyla müthiş final yaptılar ve aslında onu son sayabilirsiniz ama ben saymıyorum çünkü 5.sezon, içinde MÜKEMMEL bölümler barındırıyor. Diziyi hemen bitirmek için uğraşılmış gibi evet ama sanki o zaman yine 25-26 bölüm yapmazlardı. Bence bu durum biraz son bölümlerde hissediliyor.. Nostaljisiyle, Mükemmel yan karakterleri ve yan hikaeyeleriyle, şahane hikaye devamıyla ve orijin hikayelerle yine mükemmel bir sezondu. Hatta öyleki bu EN AZ İYİ sezon bile sayılmaz. 2012'in kalitesi overall olarak hiçbir sezonda aşağı inmedi, bu tartışma başlığını kim açtıysa asıl kendisi saçmalamış.

IS000OOO

Ronaldo kardeşim çoğu kişinin dediği gibi bu 5. sezon zaten hikaye devam etseydi ne olurduyu anlatıyor yada BANA GÖRE 4.sezondan sonra artık ANA HİKAYEDEKİ herşey sona erdiği için ana hikaye ilede ilişkili çeşitli ve çok iyi hikayeler anlatmışlar. "Kaplumbağaların Hikayesi" adında çok güzel bir fikir uydurmuşlar. ve Fuat kardeşim bu lafım da sana: Bölümler çok iyi olduktan sonra adının ne önemi var? isim değişince noluyo ben anlamadım? Bence çok önem arz etmiyor, hatta daha iyi bile olmuş. çünkü diğer önceki sezonlardaki gibi bu sezonda ÇOK NORMAL olarak TEK BİR OLAY ÖRGÜSÜ üzerinden genel çizgisel bir hikaye işlemedikleri için ad değişikliği mantıklı olmuş. Böylelikle farklı birşey çıksa bile çok şaşırıp laf etmememizi veya farklı BİRŞEY beklememizi sağlamışlar ki zaten öylede. Diğer türlü aynı isimde kalıp böyle olsaydı o zaman daha çok tepki gelirdi. Bölümlerin ÇOĞU çok iyi ve iyi düşünülmüşler; misal Cadılar bayramı bölümleri iyi düşünülmüş olsada o bölümlere pek bayılmıyorum ben. Diğer taraftan Mutant Apocalypse bölümlerine gelirsek (5.sezonun son bölümleri ve 2012'nin bize son kez veda ettiği son bölümleri) seriyi cidden 4.sezondan sonra kötü bitirdiler bence. AMA yine çoğu seriye göre iyi bölümler sayılır. Westeland/Postapocaliptic Atmosferi olsun, karakter motivasyonları ve olay örgüsü olsun fena değildi. Non-Canon mu değil mi artık medyada tartışmaktan ve anlamaya çalışmaktan yoruldum ama HER ZAMAN dediğim gibi non-canon olsada olmasada yine kendi içerisinde tutarsızlıklar, BELİRSİZLİKLER ve havada kalan birçok açıklanmayan konu mevcut. Karakterlerin çizimi ve son halleri ise inanılır gibi değil, Donatello hariç hepsi kötü, Leo çok çok kötü. Senaryosu pek etkiliyici sayılmasada bazı duygusal sahneleri fena sayılmazdı. Ama bu son bölümlerde ninja kaplumbağaların ve evreninin geldiği son noktayı görünce bi "NOLUYOOO, NAPTINIZ OLUM, NE ARA BUNLAR OLDU, NE ARA BURALARA GELDİK, ÇOK KÖTÜ OLMUŞ, DİZİYİ BİTİRMEK İÇİN ACELE ETMİŞLER HERHALDE" diye şoklar içerisinde kaldım. Olayların arka plan hikayesinin üzerinde pek durmadıkları ve yeterince derinleştirmedikleri için içi boş veya temeli olmayan bir hikaye ortaya çıkmış. Tekrar diyorum; bazı bölümlerde non-canon olmadığına dair ipucları olsada yine de non-canon diyelim.. AMA yine böyle düşününce bile güzel bir final ve pek iyi bölümler olduğu söylenemez. Bence bu dizi (BANA GÖRE EN İYİ çizgi dizi olduğu için) o standart mükemmel kalitesinin bayağı altında olduğu için kötü bir finaldi. AMA bu son bölümler hariç çok çok iyi bir sezon olduğunu söylemeliyim.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla