New Omnitrix Neden Ultimatrix'ten daha Güçlü?

alph

Soru belli evrim geçirmiş uzaylıların normal uzaylılardan daha güçlü olması gerekmez mi? Diziye daha bugün başladım bu arada.

Bombacı Mülayim

Bunu anlatmak için 80. bölümden spoiler vermek lazım.

alph

sıkıntı olmaz gönder gelsin

Bombacı Mülayim

Aslında düzgün şekilde anlatabilirsem spoiler'a girmeyebilir. Olay şu, tüm dizi boyunca Benjamin hemen hemen her dönüşüm geçirmeden önce Omnitrix'e onu dönüştürmesini istediği spesifik bir uzaylının ismini söyleyip o uzaylıya dönüşmeyi umut ediyor ama bazı istisnalar haricinde Omnitrix onu her seferinde başka bir uzaylıya dönüştürüyor. 80. bölümdeyse ne olduğunu anlatırsam işin tadını çok kaçırabilecek bir sahneden sonra nihayet köfteyi çakıp Omnitrix'te kullanıcısının ölmesini engelleyen ve mevcut duruma göre en uygun uzaylıyı veren bir fonksiyonun olduğunu anlıyor. O sahneden hemen sonra kendince bu durumu şu şekilde açıklıyor: "It always seems to give me the right alien, even when I want something else. Guess I should stop fighting it. It seems to know me better than... me." Bu konu hakkındaki resmi bilgilerse şu şekilde: 1-"Orjinal Omnitrix ve Ultimatrix'in aksine, Omnitrix yanlış dönüşüm geçirmez. Yanlış dönüşüm geçirilirse, bu Ben'in hatasıdır. Bu, elini Omnitrix'in çekirdeği veya kaydırma pedine yanlışlıkla çarptırma alışkanlığından dolayı kaynaklanmaktadır."(Hatta bu durumdan dolayı bazen Omnitrix'in zaman aşımına girip onu 4, 5 dakika içinde erkenden uzaylıdan insana dönüştürdüğü bile oluyordu) 2-"Omnitrix, kullanıcının hayatının tehlikeye girmesi durumunda devreye giren bir arıza korumasına sahiptir. Bu özellik onları hayatta kalmak için gerekli olan uzaylıya dönüştürür." Omnitrix'e yeni gelen pek çok uzaylıyı da saatin eski versiyonlarından daha iyi olmasına bir etken olarak sayabiliriz. Yanlış bilmiyorsam Benjamin'in 3-4 tane yeni overpowered uzaylının yanında bu seride Alien X'in full kontrolünü de almış olması lazım(ki Alien X'in gerçek potansiyelini en iyi şekilde bu seride görmüştük), Omniverse'de eskiye nazaran Clockwork'ü de daha iyi ve etkin bir şekilde kullanabiliyor. Ayrıca mantıken zaman ilerledikçe uzaylıları kullanma ve diğer konular açısından da daha fazla tecrübe kazandığını hesap edersek baya güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

alph

Bu seride Biomnitrix diye bir saat daha var Ben 10K kullanıyormuş. O saatin füzyon yaratmaktan başka bir özelliği yok mu?

Bombacı Mülayim

Onu Ben 10K kendine yanlış bilmiyorsam en zeki üç uzaylısı olan Gri Madde, Fırtına Beyin ve Jurryrigg'i kullanarak yapmış. İki kolunda da eldiven benzeri birer Omnitrix var ve ikisini de aynı anda aktif edince iki uzaylının Dna'larını yarı yarıya olmak şeklinde füzyonlayabiliyor.(Alien X'le en güçsüz uzaylısını füzyonlasa bile ortaya güçlü birşeyler çıkabilir yani) Omnitrix'lerden yalnızca birini aktif ederek normal bir uzaylıya da dönüşebilir ama dizideyken hiç yapmamıştı. Diğer Omnitrix'lerden bazı özellikleri açısından dandik olma ihtimali de yok değil ama.

harunser

#Ragnarok333 80. bölümde tam olarak anlamadım izlmediğim için yeni omnitrix duruma göre bi uzaylıyamı dönüştürüyo

Bombacı Mülayim

@harunser En kısa haliyle öyle.

Bombacı Mülayim

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
10 saniye içinde pert olan Rooterlar öyle demiyor ama

Müslüm Tennyson

Universe vs Ben 10 Biliminde Sanırım

Bu tartışmaya yeni yorumlara kapatılmıştır.

19

9

24

8

10

5

18

5

8

31

7

28

20

15

12

16

17

16

9

3

25

21